NAVO-bevelhebber verdenkt Poetin van ernstige zaken

Gepubliceerd op 3 maart 2016 om 08:35

NAVO-opperbevelhebber Philip Breedlove heeft onlangs geen blad voor de mond genomen en de Russische president Poetin van ernstige zaken beschuldigd. Zo zou hij met opzet een vluchtelingencrisis creëren om Europa in de problemen te brengen. Dat meldt de NOS.

4fac72cd8200178a9dbd82a85cdd23b6-1456955542-1.jpgVolgens de Amerikaanse generaal zouden de Syrische vluchtelingen voor Rusland en het regime van Assad fungeren als wapen. De leiders van beide landen bombarderen volgens Breedlove burgerdoelen in Syrië zodat er paniek ontstaat en mensen vervolgens naar Europa vluchten. „Zo hebben Poetin en Assad de vluchtelingenstroom naar Europa op gang gebracht”, aldus Breedlove tegen een commissie van de Amerikaanse Senaat. 

„IS VERSPREIDT ZICH ALS KANKER"

En er kwamen nog meer ferme beschuldigingen voorbij: „IS verspreidt zich als kanker onder vluchtelingen die Europa binnenkomen” en daarnaast waarschuwde de generaal dat Rusland nog altijd bezig is Oekraïne te destabiliseren. De afgelopen 24 uur zouden er 71 aanvallen zijn uitgevoerd in het oosten van het land door pro-Russische rebellen

Bron: http://www.metronieuws.nl/ door Eefje van Son Foto: ANP 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.