Familiehond zorgde ervoor dat zoontje niet blind is

Gepubliceerd op 3 maart 2016 om 10:06

Voor de zachte reus Alfie, de hond van de familie Cannon uit Schotland, staan heel wat extra snoepjes en knuffels te wachten, nadat zijn ongewone gedrag waarschijnlijk het gezichtsvermogen van zijn jongste baasje heeft gered. Het is een echte ‘dog-tor’.

CcifOUMWAAE2SLa.jpg

De kleine Mark en zijn huisdier Alfie zijn beiden 5 jaar oud en samen opgegroeid. Vorig jaar merkten ouders Sharlene (42) en Mark senior (42) op dat hun gigantische hond er als ware altijd op aandrong om aan de rechterkant van Mark junior te zitten en te lopen. Op een manier die vergelijkbaar is met een blindengeleidehond.

Daarom besloten de ouders vorig jaar april de ogen van hun zoontje te laten checken. Een schoolarts, gespecialiseerd in het gezichtsvermogen en de correctie hiervan, diagnosticeerde de kleine Mark met astigmatisme in zijn rechter oog. Deze oogaandoening zorgt ervoor dat hij volledig wazig met zijn rechteroog ziet. 

BIJNA BLIND 

Na deze openbaring beseften Sharlene en Mark zich dat Alfie altijd aan de rechterkant van hun kind liep, om op te treden als gids. Artsen vertelde later aan hen dat Mark volledig blind had kunnen worden, als ze nog later achter de aandoening waren gekomen dan dat ze nu deden. 

De altijd vrolijke Mark draagt nu een ooglapje over zijn rechteroog, om het zicht in zijn rechteroog te verbeteren.

„Het is ongelooflijk dat mijn zoontje deze aandoening al vanaf z’n geboorte had en dat Alfie de enige was die het zag. Zonder hem had Mark blind kunnen worden”, vertelt Sharlene aan Metro UK.

Bron: http://www.metronieuws.nl/ door Eefje van Son Foto ter illustratie: Colourbox

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.