CHAUFFEUR (85) KOMT ZICH DAG NA BOTSING TEGEN SPAR-WINKEL EXCUSEREN

Gepubliceerd op 6 maart 2016 om 14:48

Een chauffeur (85) vergiste zich woensdag rond 9.30 uur van pedaal in zijn Mercedes en knalde door de vitrine van de Spar in de Kastanjelaan in Deinze. De bejaarde man kwam zich gisteren nog eens verontschuldigen bij mede-uitbater Bart Van Laecke.

"Sorry, me van pedaal vergist"

8457587-4.jpeg

De chauffeur reed op de parkeerplaats van de supermarkt waar hij zo vaak kwam, maar duwde op het gaspedaal in plaats van de rem in zijn Mercedes met automatische versnellingen. Daardoor reed die door de vitrine en tegen de kassa die er net achter staat. Van de klap vloog de kassa tegen de muur een meter verder. Een 63-jarige voetganger die net uit de winkel kwam, werd mee door de vitrine gekatapulteerd. Hij werd naar de spoeddienst gebracht, maar heeft slechts lichte verwondingen aan zijn benen en mocht het ziekenhuis al weer verlaten.

"Dit had veel erger kunnen aflopen", zucht Bart Van Laecke, die samen met zijn schoonzus Els Hallaert twee Spar-filialen in Deinze uitbaat. "Christine, die op dat moment achter de kassa stond, beleefde de schrik van haar leven. Gelukkig was die kassa er, anders was de auto helemaal de winkel binnen gereden. We stonden allemaal even perplex, maar al met al hebben we veel geluk gehad." De brandweer kwam ter plaatse om de scherven op te ruimen en de wagen werd weggesleept.

Vaste klant

Gisterenmorgen kwam de 85-jarige chauffeur binnen in de winkel om zich te verontschuldigen. "Hij was enorm aangedaan. Ik neem hem niets kwalijk, want iedereen kan zoiets meemaken. De man is hier vaste klant, we stellen het op prijs dat hij zijn verantwoordelijkheid opneemt. Mocht het over een jonge kerel gaan die met luide muziek onvoorzichtig op de parkeerplaats kwam gestoven, dan zou ik er anders over denken", aldus Van Laecke.

De chauffeur heeft zijn rijbewijs voorlopig nog, maar rijdt even niet meer. "De schrik zit er goed in", volgens de uitbater. Het parket buigt zich over het ongeval en beslist of de man voor de politierechter moet verschijnen en alsnog een rijverbod krijgt. De verzekering van de chauffeur zal alle reparatiekosten dekken. "Intussen wil ik de klanten blijven bedienen", zegt Van Laecke.

"De verzekering moeten komen vaststellen hoe groot de schade is. Misschien zit er een scheur in de muur achter de kassa die we nu nog niet kunnen zien. Het pleisterwerk is in elk geval beschadigd. Het kan ook zijn dat er een knik in de loopband van de kassa zit, maar voorlopig werkt die nog. Ik heb al een nieuwe vitrine besteld, die zijn ze nu aan het maken. Hopelijk kunnen de herstellingswerken begin volgende week aanvatten en is alles over een drietal weken weer in orde."

http://www.hln.be/ door WOUTER SPILLEBEEN Foto: Wouter Spillebeen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.