Moordenaar choqueert met foto vanuit cel

Gepubliceerd op 7 maart 2016 om 08:27

Een moeder die rouwt om haar doodgeschoten zoon heeft een mail gekregen met een foto van de moordenaar in zijn cel - mét opgestoken middelvinger.

media_xll_8465453-1.jpgDe vrouw is gechoqueerd en heeft een klacht ingediend. De man onderhield ook een Facebook-profiel vanuit de gevangenis.

De gevangenis van Leuven-Centraal voert een onderzoek naar Daniel Langewouters (30), een gevangene die een straf van 25 jaar uitzit wegens moord op Frans Rottiers (34). De moeder van het slachtoffer kreeg vorige week een mail met een foto van Langewouters - duidelijk gemaakt in zijn cel - die zijn middelvinger opsteekt naar de camera. "Het is duidelijk hoeveel respect die man voor mij heeft, nadat hij al mijn zoon heeft gedood: nul", zegt Ann Verstraeten (59) uit Lille.

Ondanks dat de mail van een onbekende afzender komt, is de moeder overtuigd dat Langewouters er zélf achter zit. "Enkele dagen eerder vertelde iemand mij dat de moordenaar gewoon op Facebook zat, van ín de gevangenis. Omdat ik niets te maken wil hebben met die laffe doder controleerde ik het aanvankelijk niet", zegt Verstraeten. Door de confronterende foto in haar mailbox deed ze dat wel. "Hij stond er inderdaad te blinken, tussen allemaal gewone mensen. Ik vraag me af: hoe kan dit? Dat is toch verboden?"

Het Gevangeniswezen zegt dat het de frustratie van de moeder begrijpt. "Het verontrusten van slachtoffers vanuit de gevangenis nemen we héél ernstig", zegt woordvoerder Kathleen Van De Vijver. "Het onderzoek in de gevangenis draait op volle toeren. Als we bezwarende elementen vinden, zullen er vanzelfsprekend sancties volgen."

http://www.hln.be/ door BJORN MAECKELBERGH & JEF VAN NOOTEN Foto: Benoit De Freine

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.