Chirurg weigerde hoofddoek af te doen voor operatie

Gepubliceerd op 7 maart 2016 om 12:20

Een vrouwelijke chirurg heeft voor veel ophef gezorgd toen ze vlak voor een operatie weigerde om haar hoofddoek af te doen.

ad15a1f9bdf1b741d4f862c689337f05-1457347017-1.jpgEen medewerker die haar erop attendeerde werd in eerste instantie geschorst, maar mag binnenkort waarschijnlijk weer zijn werk oppakken.

'DISCRIMINATIE'

Het conflict gebeurde in 2013 in een Engels ziekenhuis, maar dokter Vladislav Rogozov deed een maand geleden op zijn eigen blog pas een boekje open over de gebeurtenis. Toen hij doorkreeg dat de chirurg de hoofddoek wilde blijven dragen maakte hij de vrouw duidelijk dat dit tegen de veiligheidsregels was. De chirurg in kwestie weigerde, liep de operatiekamer uit en droeg de rest van het personeel op om een vervanger te vinden voor haar. Ze beschuldigde de Tsjechische arts later van discriminatie, meldtDailyMail.

Het ziekenhuis stelde de man direct op non-actief en startte een onderzoek. Maar toen bleek dat hij wel degelijk gelijk had: het is verboden om een hoofddoek te dragen in de operatiekamers, omdat het 'gezondheidsrisico's met zich meebrengt en de kans op infecties groter maakt'. De vrouwelijke chirurg heeft zelf direct ontslag genomen toen deze informatie naar buiten kwam. 

VERGELIJKBAAR

Dokter Vladislav Rogozov, die zijn baan weer terug heeft, beweert dat hij tot op heden al veel vergelijkbare incidenten heeft meegemaakt. Zo zou een mannelijke dokter gedeeltes uit de Koran hebben voorgelezen tijdens een operatie, en het islamitische personeel pauzes nemen om te kunnen bidden.

De uitlatingen die hij doet op zijn blog leveren veel kritiek op van zijn moslimcollega's, zij zouden zijn toon 'ongepast' vinden. Daarom worden de uitspraken de komende tijd verder onderzocht. 

http://www.metronieuws.nl/ door Andrea Peelen Foto: Colourbox

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.