Trump tegen RTL Nieuws: 'Wens Europa succes' met toestroom vluchtelingen

Gepubliceerd op 15 maart 2016 om 09:29

Donald Trump wil zich niet mengen in het debat over de toestroom van Syrische vluchtelingen naar Europa. Dat bleek toen RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan hem vroeg naar zijn advies aan Europese leiders.

2016-03-15_06_50_53-Trump_spreekt_met_RTL_Nieuws_over_Europese_moslims_-_YouTube_0-2.jpgOp de vraag wat Trump bondskanselier Merkel zou adviseren over de komst van moslims naar Europa, antwoordde de Republikeinse koploper enigszins ontwijkend. "Ik wens ze succes. Bondskanselier Merkel moet doen wat ze moet doen, maar ik wens iedereen zeker succes."

Trump diplomatieker
"Het is opvallend dat Trump zich afzijdig houdt van deze discussie", vindt Mouthaan. "Hij pleit ervoor dat moslims de VS niet meer in mogen, en heeft eerder gezegd dat Europa een 'tragische fout' maakt door grote groepen moslims toe te laten, hij sprak over 'het einde van Europa'. Maar sindsdien is Trump diplomatieker geworden."

De zakenman zei verder te verwachten dat hij 'goed zal scoren' in Florida en Ohio, twee van de vijf staten die vandaag stemmen in de Republikeinse voorverkiezingen.

Bron: http://www.rtlnieuws.nl/ Door: RTL Nieuws Foto: RTL

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.