Treinbestuurder schrijft brief naar fietser die voor zijn neus door de slagbomen slalomde

Gepubliceerd op 15 maart 2016 om 11:32

BRUGGE / ZEDELGEM - Terwijl hij met zijn trein aan 120 km/uur naar een overweg raasde, zag bestuurder David Noteboom op het laatste moment een mountainbiker tussen de slagbomen slalommen.

combooverweg-2.jpg
 
Het liep goed af, maar Noteboom was erg onder de indruk van zoveel roekeloosheid, en schreef zijn frustratie van zich af in een Facebookpost. De NMBS vraagt iedereen om die post zo veel mogelijk te delen.
 
"Wat dacht je toen de slagbomen naar beneden waren?", vraag Noteboom zich af, terwijl hij benadrukt hoe snel een trein zo'n overweg wel nadert. " U dacht zeker niet dat ik daar aan 120km/u af kwam. U dacht niet dat ik geen mogelijkheid tot stoppen meer had."

De volgende keer loopt het minder goed af vreest de treinbestuurder. "Misschien leert u op een van uw volgende slalommen wel eens een treinbestuurder van dichtbij kennen maar ik kan u verzekeren dat die kennismaking dan kortstondig en eenmalig zal zijn."

Noteboom hoopt dat de post de mountainbiker zal bereiken, zodat hij even stilstaat bij wat hij riskeerde. "Als mensen dit delen dan komt de fietser dit misschien te weten. Ik hoop dat hij dan twee keer nadenkt vooraleer het opnieuw te doen."

Bron: http://www.nieuwsblad.be/ door

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.