Familie huilt na slecht nieuws uit Brussel: Elita komt nooit meer thuis

Gepubliceerd op 26 maart 2016 om 09:40

Het is doodstil in de woonkamer van de familie Weah in Deventer. De broers Randall (34) en Otis (32) zitten op de bank en staren roerloos voor zich uit. Van hun gezichten straalt verslagenheid en ongeloof. Het is vrijdagochtend, 6.00 uur.

media_xll_3694852-1.jpg

Even daarvoor zijn ze gebeld door een medewerker van de Belgische politie. Het is het telefoontje waar ze al drie dagen bang voor waren. Slecht nieuws: hun zus Elita Weah (41) isgeïdentificeerd als een van de dodelijke slachtoffers van de bom-aanslag op vliegveld Zaventem.

De broers voelen de grond onder hun voeten wegzakken, in één klap is de hoop op een goede afloop weggevaagd. ,,Dit is een nachtmerrie. We zijn onze zus kwijt,'' zegt Randall met wanhoop in zijn stem.

Een moment later koestert hij weer een kruimeltje hoop. ,,We moeten naar Brussel om haar te identificeren. Tot ik met eigen ogen heb gezien dat ze dood is, blijf ik ergens een klein beetje hoop houden."

Waarom?!
De regen tikt monotoon tegen de ramen van het kleine appartement op drie hoog. Op televisie toont de BBC beelden van Johan Cruijff. Dan volgt een item over de aanslagen in Brussel. Als de drie terroristen in beeld komen, de moordenaars van zijn zus, veert Randall op. Hij vloekt. Om vervolgens berustend te zeggen: ,,Je groeit op, gaat naar school en dan blaas je jezelf op. Ik snap die terroristen niet. Waarom doen ze dit? Waarom veroorzaken ze zoveel ellende?"

Langzaam stroomt het huis vol met familie en vrienden. Bijna iedereen heeft zijn roots in Liberia. Een kleine 20 jaar geleden kwamen ze naar Nederland, gevlucht voor de terreur van de burgeroorlog in hun land. Ook Elita dacht in Europa een veilig thuis te vinden. Het heeft niet zo mogen zijn.

Lees het hele artikel op: http://www.ad.nl/ad/nl/38570/Aanslag-Brussels-Airport/article/detail/4270743/2016/03/26/Familie-huilt-na-slecht-nieuws-uit-Brussel-Elita-komt-nooit-meer-thuis.dhtml

http://www.ad.nl/ By: Paolo Laconi Foto: De Stentor/ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.