Brit ontsnapt aan Zaventem en stapt daarna in bom-metro

Gepubliceerd op 26 maart 2016 om 09:57

Een 51-jarige Brit is dinsdag omgekomen in de metro bij station Maalbeek nadat hij net aan de bomaanslagen op Zaventem was ontkomen. Hij sms'te nog aan een bezorgde tante dat hij veilig was en stapte daarna in dezelfde metro als terrorist Khalid el-Bakraoui.

media_xll_3694478-1.jpg

Vrijdag werd officieel bekend dat David Dixon, een it-expert die al tien jaar in Brussel woonde en werkte, is omgekomen tijdens de fatale metrorit. Dixon, die oorspronkelijk uit Hartlepool komt, kwam terug van een weekendje in zijn thuisland en verliet net vliegveld Zaventem toen daar twee explosieven afgingen.

Metro
Zijn tante Ann Dixon, wist dat hij die ochtend op Brussels Airport zou landden en vroeg hem in een kort bericht of alles in orde was. De Brit bevestigde dit en zei dat hij weinig had gemerkt van de aanslag. Hij was nog op tijd om direct door te reizen met de metro naar zijn werk. Daar kwam hij echter nooit aan.

Zijn partner Charlotte Sutcliffe bezocht in Brussel de afgelopen week alle ziekenhuizen in de hoop om Dixon te vinden. De twee leerden elkaar op de universiteit kennen en hebben samen een 7-jaar oude zoon, Henry. Zijn familie bevestigde vrijdag aan de BBC dat ze net 'het meest verschrikkelijk en verdrietige nieuws over hun geliefde David' hadden gekregen. 

Premier
De Britse premier David Cameron schreef in een Twitter-bericht: ,,Het is zeer verdrietig om te horen dat David Dixon is omgekomen tijdens de terreuraanval in Brussel. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden."

http://www.ad.nl/ By AD  Redactie Foto

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.