Politie zoekt drugs én vindt massa wapens

Gepubliceerd op 26 maart 2016 om 11:29

Bij een zoekactie naar drugs zijn de politie Zuiderkempen uit Westerlo en de politie van Erpe-Mere/Lede op een arsenaal aan verboden wapens gestoten in een huis langs de Keerstraat in Ottergem. De 40-jarige eigenaar L.P. is opgepakt.

8522968-1.jpeg

De politie viel donderdagochtend gelijktijdig binnen op zes plaatsen voor huiszoekingen in een onderzoek naar vermeende drugsdealers en bendevorming. De meeste huiszoekingen vonden plaats op de grens van de provincies Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg, maar de speurders doorzochten ook een huis vlakbij de gemeentelijke loods in de Keerstraat in Ottergem.

Tegen alle verwachtingen in werd daar een totaal ander handeltje ontdekt. "Het huis bleek volgestouwd met een grote hoeveelheid verboden wapens gaande van enkele vuurwapens over messen, werpmessen, boksbeugels, degenstokken, dolken, zwaarden en stroomstootwapens", vertelt woordvoerster Inge Delissen van het Parket van Turnhout over de vondst in Ottergem. "Bij de zwaarden zat onder meer een Samoeraizwaard." Daarnaast werd ook munitie gevonden.

Naast de wapenhandel botsten de speurders ook op een handeltje in namaaksigaretten. "Bij een huiszoeking in Aarschot troffen de speurders vijf kilogram losse tabak en een enorme hoeveelheid door de bende gefabriceerde merkloze sigaretten aan." Bij de overige huiszoekingen werd eveneens een flinke hoeveelheid cannabis, hasj en bijhorend materiaal gevonden. Drugs werden in Ottergem niet gevonden, maar op last van de politiezone Zuiderkempen werd de 40-jarige L.P. wel van zijn vrijheid beroofd. In de buurt wordt allesbehalve verrast gereageerd. "Iedereen hier wist dat die man zich met tal van louche zaakjes bezig hield", klonk het er donderdagochtend meteen na het vertrek van de politiediensten. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe lang de gekliste bende al actief was in de drugs-, wapen- en sigarettenhandel.

25.000 euro cash

Hun handeltje heeft de bendeleden alleszins geen windeieren gelegd. Bij de verschillende huiszoekingen werd meer dan 25.000 euro cash geld in beslag genomen. Drugsplantages werden er niet ontdekt.

In totaal werden vijf personen opgepakt. Eén van hen werd na verhoor vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Vier anderen blijven in de gevangenis. Het gaat om de 40-jarige man uit Ottergem, een 24-jarige vrouw uit Begijnendijk alsook een 44-jarige man en een 50-jarige vrouw uit Herselt. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek zijn de vier geen onbekenden voor het gerecht. Dinsdag verschijnen ze allen voor de raadkamer in Turnhout. Die beslist over hun verdere aanhouding.

http://www.hln.be/ Door: J. VAN NOOTEN EN K. MOREAU Foto: Vanderveken 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.