Terreuronderzoek: speurders kammen Kortrijks bos uit

Gepubliceerd op 31 maart 2016 om 15:18

In het West-Vlaamse Marke bij Kortrijk is sinds 8 uur een zoekactie aan de gang.

media_xll_8535297.jpg

Naast een zoektocht op de parking aan een Shell-tankstation hebben de militairen nu ook het gebouw van het voormalig sterrenrestaurant Villa Marquette beklommen. De politie-actie houdt verband met het onderzoek naar Reda Kriket, de terreurverdachte die onlangs werd opgepakt in de Parijse voorstad Argenteuil, bevestigt het federaal parket.

Meer dan tien legervoertuigen zijn het domein opgereden, het gerechtelijk labo is er ook aan de slag.  Agenten en soldaten steken met priemen in de grond.

Het voormalig hotel staat al zo'n drie jaar leeg. De wijk Rodenburg is afgesloten. Het Shell-tankstation langs de E17 is het laatste pompstation voor de Franse grens.

Maandag werden al twee huizen doorzocht in Kortrijk na een melding van een terreurdreiging. Daar werd uiteindelijk niets aangetroffen.

Kriket werd op 24 maart opgepakt. In zijn appartement werden geweren, pistolen en explosieven gevonden, onder meer om TATP, het type explosieven dat populair is bij jihadi's van IS. Kriket liep in België al eerder een veroordeling op in een terrorismedossier.

 

http://www.hln.be/ Door: Alexander Haezebrouck - redactie Foto: HLN

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.