Australische journalist moet MH17-spullen teruggeven

Gepubliceerd op 4 april 2016 om 15:57

De Australisch-Oekraïense journalist die op de rampplek van het neergeschoten vliegtuig MH17 spullen meenam, moet die teruggeven aan de Australische autoriteiten. Dat heeft de federale politie van het land gezegd.

media_xll_3714381-2.jpg

Demjin Dorosjenko was in het gebied toen de vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur werd neergehaald. Daardoor kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 193 Nederlanders. Dorosjenko was naar eigen zeggen als een van de eersten op de rampplek en verzamelde bewijsmateriaal ,,om het te bewaren en het uit handen van de Russische strijdkrachten te houden'', zei hij tegen de zender ABC.

Dorosjenko is nog altijd in Oekraïne, waar hij het materiaal onlangs tegen betaling heeft aangeboden aan de autoriteiten en het door Nederland geleide onderzoeksteam.

,,Spullen die van de MH17-rampplek zijn gehaald, mogen niet worden gebruikt om winst te maken'', zei een politiewoordvoerder.
Dorosjenko zegt niet de procedures voor het teruggeven te willen volgen, omdat hij dan materiaal zou moeten overhandigen aan plaatselijke burgemeesters die volgens hem collaboreren met Rusland.

http://www.ad.nl/ Door:redactie AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.