Kippenvel: fotograaf legt laatste momenten van stervende baby vast

Gepubliceerd op 4 april 2016 om 16:39

Getrouwd in januari, nu hun pasgeboren zoontje moeten afgeven: Nancy en Charlie McLean uit het Australische Sydney maakten in ruim twee maanden tijd een rollercoaster van emoties mee. James Day mocht als fotograaf eerst de intense vreugde registreren, daarna toverde hij het nakende afscheid om in een prachtig eerbetoon.

"Hun grote dag simpelweg een huwelijk noemen, zou niet terecht zijn. Het leek meer op een festival", haalt Day op zijn blog zoete herinneringen boven. "Echt ongelooflijk: waar je ook keek, de liefde zegevierde. Iedereen keek enorm uit naar de baby in haar buik, hij hoorde er echt al bij. Prachtig om te zien."

Op 23 maart kreeg May echter een telefoontje dat hij nooit verwachtte. "Het ging helemaal niet goed met hun zoontje Edison. Ze vroegen of ik zo snel mogelijk naar het ziekenhuis van Randwick wilde komen, want ze moesten afscheid nemen."

"Ik begon foto's te nemen van de familie die op bezoek kwam, maar al snel begreep ik dat dat niet volstond. De woorden die gezegd werden, waren gewoon te krachtig. En dus begon ik te filmen." Uit elk beeld spreekt de liefde en de warmte waarmee de baby overladen werd.

Na drie dagen werd bij Edison non-ketotische hyperglycinemie vastgesteld, een zeldzame stofwisselingsziekte. Op woensdag werd de beademingsmachine uitgezet, er bleek geen hoop meer. "Maar ons vechtertje dacht er anders over", aldus de ouders. "Hij bleef zelfstandig ademen en zo heeft hij ons nog twee dagen extra geschonken. We konden hem zelfs nog meenemen voor een picknick op het strand en tot slot hebben we hem 24 uur lang bedolven onder knuffels en zoentjes. Onze engel is uiteindelijk op Goede Vrijdag gestorven, hij is net geen week oud geworden."

"Hoe moeilijk het ook is om hier iets positiefs uit te halen, Edison heeft ons een mooie les geleerd die we willen delen. Geniet van elk moment met je dierbaren. Hou van hen alsof het het laatste moment is dat je met hen hebt. We hebben maar zeven dagen samen gehad, maar in die periode heeft hij enkel maar liefde gekend. We hebben zoveel mogelijk gelachen. We hadden elkaar beloofd dat we geen enkele seconde zouden verspillen, we zouden zijn leven vieren."

"Niemand zou ooit afscheid moeten nemen van zijn of haar kind, iets wreders bestaat er niet. Maar onze liefde voor elkaar heeft ons een ladder gegeven waarmee we naar de zonneschijn kunnen klimmen. Na de diagnose hebben we nog drie dagen gekregen om afscheid te nemen, dat waren de eerste treden. Op een dag zullen we de top bereiken, maar nooit zullen we onze engel vergeten."

http://www.hln.be/ Bron: Daily Mail/ Sven Van Malderen Foto: JAMES DAYWEDDINGS

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.