'Van der Steur liet afspraak met Turkije versloffen'

Gepubliceerd op 4 april 2016 om 20:34

Ard van der Steur beloofde vorig jaar om intensiever met Turkije samen te werken om jihadstrijders aan te pakken, maar hier is weinig van terecht gekomen.

media_xll_3715159-1.jpgDat meldt RTL op basis van anonieme bronnen. Het lijkt de zoveelste rel te zijn rond de justitieminister.

Van der Steur zou een speciale werkgroep van Nederlandse en Turkse ambtenaren opzetten die aan de slag zou gaan om afspraken tussen de twee landen te maken.

Deze groep ambtenaren zouden intensiever samenwerken op het gebied van 'drugscriminaliteit, contraterrorisme en jihadreizigers'. Maar deze werkgroep zou nog nooit zijn samengekomen. 

Werkgroep
Daarnaast zou de Tweede Kamer tussendoor nooit zijn geinformeerd over het overleg met Turkije. En om het nog wat erger te maken, zou de Kamer zelfs nog nooit van de werkgroep gehoord hebben. 

,,Het lijkt erop dat minister Van der Steur de zaken voor de zoveelste keer niet op orde heeft, afspraken met de Kamer niet nakomt en de Kamer niet juist informeert", aldus SP-leider Emile Roemer tegen RTL Nieuws. D66-leider Alexander Pechtold noemt het 'een opmerkelijke ontwikkeling'.

http://www.ad.nl/ Redactie: AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.