Lange celstraf dreigt voor drugshandelaren uit Woerden

Gepubliceerd op 6 april 2016 om 15:49

Voor twee mannen uit Woerden dreigt een jarenlange celstraf vanwege het runnen van een drugslaboratorium in De Meern.

media_xll_3718808-2.jpgHet Openbaar Ministerie spreekt van 'professionele' handel in pillen. Vandaag kwam hun zaak voor het eerst op zitting bij de rechtbank.

Woerdenaar Robert de K. (48 jaar) is volgens het OM nauw betrokken bij een drugslaboratorium, dat op 6 januari aan de Damzigt op bedrijventerrein Oudenrijn in De Meern werd ontdekt. Agenten troffen bij het pand zijn medeverdachte Rudolf de K. (52 jaar) uit Kamerik aan. Bij inspectie bleek voor 130 kilo aan MDMA (XTC) aanwezig te zijn. De 52-jarige hoofdverdachte werd direct gearresteerd. Zijn 48-jarige medeverdachte kwam bij nader onderzoek in beeld.

In de woning van de hoofdverdachte in Kamerik, bleek ook nog een hennepkwekerij met 274 planten aanwezig te zijn. Advocaat Bart Nooitgedagt: ,,Het gaat om bewijs van betrokkenheid bij dit laboratorium. Daarvan blijkt niets uit het dossier. Op basis hiervan kan ik me voorstellen dat de rechtbank tot vrijspraak komt en dan druk ik me voorzichtig uit.''

Handel
Daar dacht de officier van justitie duidelijk anders over. Zij sprak over 'jaren' gevangenisstraf, gelet op de professionele opzet van het laboratorium en op de 'buitengewoon hoge zuiverheid' van de geproduceerde XTC-pillen. ,,Dit zijn geen beginnelingen, dit is professionele handel.''

De rechtbank zag geen reden om de voorlopige hechtenis op te heffen. Eind juni staat een volgende tussentijdse zitting gepland.

http://www.ad.nl /Door: Marco Gerling Foto Politie Vleuten-De Meern.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.