'Eruit met die man, sorry Matthijs'

Gepubliceerd op 14 april 2016 om 10:04

Als het aan mediacriticus Marianne Zwagerman ligt, zou de NPO wel zonder Matthijs van Nieuwkerk kunnen.

download1-4.jpgDat zegt Zwagerman naar aanleiding van het nieuwe wetsvoorstel van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken waardoor NPO-kopstukken minder zouden gaan verdienen.

Onder andere Van Nieuwkerk zou dan een groot deel van zijn riante salaris in moeten leveren. En laat Van Nieuwkerk nou net gezegd hebben nooit voor minder te zullen gaan werken.

Mocht de presentator nou echt stoppen bij de NPO, dan is dat volgens Zwagerman geen ramp. „Het is niet zo dat niemand anders in Nederland het werk van Matthijs kan doen. Humberto Tan kan het bijvoorbeeld ook. In die zin mag hij eigenlijk wel weg van mij. Anders zijn het ook maar steeds dezelfde koppen. Dus eruit met die man, sorry Matthijs”, aldus de mediacriticus.

CONSTRUCTIE
De kans dat de presentator echt stopt als zijn salaris minder wordt, is volgens de mediacriticus echter niet zo groot: „Mocht het zo zijn dat zijn salaris omlaaggaat, dan verzint hij wel een constructie om dat te omzeilen. Net zoals Jeroen Pauw dat heeft gedaan.

Jeroen Pauw wordt ook niet genoemd als grootverdiener bij de NPO, terwijl hij door allerlei weggetjes misschien zelfs meer verdient dan Matthijs. Het valt niet te controleren. Er wordt heel vaak geroepen dat de overheid het wil controleren, maar het lukt ze nooit om de bonnetjes van de NPO ook daadwerkelijk te zien.”

NPO en De Wereld Draait Door-omroep VARA wilden geen reactie geven op een mogelijk vertrek van Van Nieuwkerk in de toekomst.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/  door Sam ten Hove Foto:

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.