Afgelopen maanden 60 kindbruiden Nederland binnengekomen

Gepubliceerd op 14 april 2016 om 12:33

Tussen september en januari zijn 60 kindbruiden vanuit Syrië Nederland binnengekomen. Dat schrijft Corinne Dettmeijer-Vermeulen, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, in het rapport 'Zicht op kwetsbaarheid'.

kindbruiden.jpg

Dettmeijer constateert dat er nu nog te weinig aan wordt gedaan. Zij wil dat Nederland de kindhuwelijken strafrechtelijk harder gaat aanpakken.

Huisslaaf
De Syrische meisjes reizen vaak naar Nederland met hun meerderjarige man. "Deze meisjes bevinden zich vaak in een sociaal isolement, waardoor eventueel misbruik en uitbuiting langdurig aan kan houden", zegt Dettmeijer. "Het risico bestaat dat zij op lange termijn verworden tot huisslaaf of verborgen vrouw."

De Nationale Rapporteur ziet ook een risico voor kindbruiden binnen de Roma-gemeenschap, omdat daar ook kinderen worden aangezet tot het aangaan van huwelijken.

Seks
"Momenteel is nog geen sprake van een actieve strafrechtelijke aanpak van huwelijken waartoe kinderen worden aangezet. Dat baart de Nationaal Rapporteur zorgen omdat meerdere wetten kunnen worden overtreden."

Dettmeijer wil dat vaker voor een strafrechtelijke aanpak wordt gekozen. "Als kinderen worden aangezet om te trouwen en daarna in een gecreëerde setting seks moeten hebben, mag dat niet worden toegestaan."

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/ door RTL Nieuws Foto: RTL

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.