Ziekenhuis UMC Utrecht onder verscherpt toezicht om misstanden

Gepubliceerd op 14 april 2016 om 12:42

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht heeft de misstanden in het ziekenhuis niet snel genoeg onder controle, vindt de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het ziekenhuis wordt daarom onder verscherpt toezicht gesteld.

umcutrecht_01-2.jpg

De afdeling KNO raakte vorig jaar in opspraak, nadat televisieprogramma Zembla melding had gemaakt van een angstcultuur. Die zou de veiligheid van patiënten in gevaar kunnen brengen. Ook bleek dat medische calamiteiten met dodelijke afloop niet waren gemeld aan de inspectie. Sindsdien onderzocht de inspectie de zaak.

Directe aanleiding
In november werd een betrokken arts met verlof gestuurd. Hij bleek eind vorige maand weer aan het werk te zijn gegaan. De inspectie is hierover niet geïnformeerd. De inspecitie is hier woedend over. Het was de directe aanleiding om het ziekenhuis onder verscherpt toezicht te stellen. Op dit moment opereert de betrokken arts niet.

Met het instellen van verscherpt toezicht kijkt de inspectie de komende zes maanden of de directie van het UMC Utrecht de noodzakelijke stappen zet bij 'het herstellen van het vertrouwen in de kwaliteit en veiligheid van zorg' binnen het UMC Utrecht.

Het ziekenhuis meldt dat het de inspectie 'alle medewerking zal verlenen': "Het patiëntenbelang staat voorop in het UMC Utrecht. Dat is ons grootste goed. Wij gaan er alles aan doen om benodigde verbeteringen voortvarend te realiseren."

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/ door RTL Nieuws Foto: ANP

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.