Terreurverdachte Abdeslam had informatie over nucleair onderzoekscentrum

Gepubliceerd op 14 april 2016 om 12:53

In het appartement van terreurverdachte Salah Abdeslam zijn documenten gevonden over de Duitse voormalige kerncentrale Jülich, die nu dienst doet als nucleair onderzoekscentrum. Ook werden foto’s aangetroffen van de baas van het centrum.

Abdeslam-arrestatie-Brussel_0-2.jpg

Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De documenten werden gevonden in het appartement van Abdeslam in de Brusselse wijk Molenbeek.

Nucleair afval
In het nucleaire onderzoekscentrum, dat vlak bij de grens met België ligt, wordt nucleair afval opgeslagen. Het centrum zegt in een verklaring dat er nooit enig gevaar is geweest.

Een Duitse parlementaire commissie werd er eind maart strikt vertrouwelijk van op de hoogte gesteld dat Abdeslam de documenten in zijn bezit had. Het ging vooral om uitgeprinte informatie die van internet kwam.

Aanslag kernreactor
Abdeslam werd op 18 maart gearresteerd, een paar dagen voor de aanslagen in Brussel. Abdeslam speelde een rol bij de terreuraanvallen in Parijs op 13 november. Daarbij kwamen 130 mensen om het leven. Hij vervoerde de terroristen.

Sinds de Brusselse terreuraanvallen op 22 maart is er angst in België voor een aanslag op een kernreactor. België heeft drie kerncentrales.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/ door RTL Nieuws Foto: ANP/ RTL

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.