Amsterdamse crimineel gearresteerd in Dublin

Gepubliceerd op 16 april 2016 om 00:13

De Amsterdamse crimineel Naoufal F. (35), die een belangrijke rol wordt toegedicht bij liquidaties van Amsterdamse criminelen, is gearresteerd in Dublin. Hij werd vorige week onverwacht aangetroffen in een woning die volgens de recherche gebruikt werd door hoofdrolspelers in een onderwereldoorlog tussen Ierse bendes.

media_xll_3738862-2.jpg

Dat schrijft het Parool vrijdag. Naoufal F. had twee valse identiteitsbewijzen bij zich, een Nederlands paspoort en een Belgische identiteitskaart. Hij identificeerde zich met een paspoort op naam van een andere man.

Na contact met de Nederlandse opsporingsdiensten en nadat zijn vingerafdrukken naar Interpol waren gestuurd, bleek F.'s ware identiteit. Hij is vrijdag voorgeleid aan een Ierse rechter en blijft nog zeker één week in de cel.

Kinahan-clan
De afdeling zware criminaliteit van de An Garda Siochana, de Ierse nationale recherche, onderzoekt de banden van Naoufal F. met de bende die de woning gebruikte waar hij is aangetroffen.

Het gaat om de beruchte Kinahan-clan, geleid door Daniël en Christopher 'Christy' Kinahan, alias The Dapper Don. Hun groepering opereert behalve vanuit Ierland voornamelijk vanuit Zuid-Spanje.

De opsporingsdiensten beschouwen de organisatie als één van de grootste Europese spelers in de wereldwijde drugshandel, met bovendien grote belangen in onder meer de Braziliaanse toeristenindustrie.

Bloedige bendeoorlog
De Kinahan-clan is verwikkeld in een bloedige bendeoorlog met de rivaliserende groepering rond de familie Hutch. Uit beide kampen zijn recent belangrijke spelers geliquideerd, zowel in Ierland als in Zuid-Spanje.

Een schietpartij waarbij in februari een lid van de Kinahan-clan met automatische wapens werd doodgeschoten in het Regency Hotel in Dublin - tijdens een weging voor een bokstoernooi - was de katalysator van nieuw geweld. Sindsdien zijn in Ierland alweer zeker drie doden gevallen in het conflict.

De recherche deed vorige week invallen in een reeks panden van sleutelspelers uit Kinahan-clan. Overigens wordt ook de liquidatie van de beruchte Amsterdamse drugshandelaar Samir Bouyakhrichan met die vete in verband gebracht.

Hij opereerde al jaren vanuit Zuid-Spanje en Doebai.

http://www.ad.nl/ad/nl/  Door: Paul Vugts Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.