Ex-drugsverslaafde Kim: 'Op het hoogtepunt nam ik iedere drie uur GHB'

Gepubliceerd op 20 april 2016 om 09:48

Kinderen, soms niet ouder dan 12, die al drugs gebruiken. En dan niet 'zomaar' hasj of wiet, maar xtc, speed en/of cocaïne. Dat beeld werd gisteravond geschetst in RTL Late Night door journalist Danny Ghosen die voor zijn nieuwe tv-programma het Twentse Vroomshoop bezocht.

Ghosen ontmoette onder meer ex-verslaafde Kim Schoemaker, die tegenwoordig weer in het nabijgelegen Westerhaar woont. Ze vertelde dat ze vier jaar lang aan de GHB zat, toen ze nog in 'brandhaard' Vroomshoop woonde. "Op het hoogtepunt van mijn verslaving nam ik om de drie uur, zelfs 's nachts. Gewoon om te kunnen slapen, om te kunnen gebruiken, om te kunnen functioneren."

Ook anorexia
Kim kwam op 16-jarige leeftijd in aanraking met hasj en wiet en begon zo rond haar 24ste met GHB. "In die tijd had ik ook anorexia. Dus ja, er zat al iets niet goed. Maar waarom ik er precies mee begonnen ben? Ik heb eigenlijk geen idee. Misschien wel om bij een groep te horen."

Ze wilde eigenlijk niet gebruiken, vertelde ze. "Eerst dacht ik: dat ga ik niet doen. Want je raakt de controle over jezelf en je lichaam kwijt. Maar op een gegeven moment ben ik er toch mee in aanraking gekomen en voelde het gewoon heel prettig."

Kind de afgrond in
Kim verviel in een zware verslaving, die haar vader tot wanhoop dreef. In RTL Late Night werden beelden getoond uit 'Danny zoekt problemen', het nieuwe programma van Ghosen. Daarin zegt de vader van Kim dat hij tien kilogram is afgevallen toen zijn dochter in de problemen zat. "En ik heb wel eens in de auto gezeten en toen dacht ik 'ik pak die boom maar dan ben ik overal van af'. Je ziet gewoon je kind de afgrond in gaan."

Ook loog zijn dochter over haar probleem. "Ze beloofde niet meer te gebruiken, maar een uur of twee later hoorde ik 'ze loopt op de kermis. Ze heeft weer gebruikt'. Ja, dat heeft me ontzettend veel verdriet gedaan."

Voorlichting belangrijk
Kim is inmiddels gestopt met drugs. In tegenstelling tot veel kinderen uit Vroomshoop die Ghosen sprak. Zij vertellen hem - onherkenbaar in beeld - over wat ze zoal genomen hebben: "GHB, xtc, speed, hasj, wiet, alles."

Bij Kim ging zes jaar geleden de knop om voor haar zoon, die nu 11 jaar is. "En dat is een leeftijd waarop het belangrijk is dat hij voorlichting krijgt", vindt Kim. De jongen groeit bovendien op in een risicogebied, zo schetst ze. "Het drugsprobleem is een probleem van de hele gemeente Twenterand eigenlijk. Daar wordt veel gebruikt. Het is maar net zo in welke groep je terechtkomt, die mede bepaalt of je gaat gebruiken of niet."

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/  Foto: RTL

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.