Held redt suïcidaal meisje van spoor Nijmegen Lent

Gepubliceerd op 20 april 2016 om 10:49

Maandagmiddag redde Kemal Abis een meisje dat dreigde zelfmoord te plegen van het spoor bij Lent

De politie van Nijmegen zette direct een opsporingsbericht op Facebook: ze wilden de man bedanken voor zijn heldendaad. Met succes, de man werd dinsdagmiddag gevonden.

Het was ter hoogte van de 'ovatonde'. Dankzij goede samenwerking van zowel de machinist, de getuigen en deze jongen, is het goed afgelopen. Door de hectiek hebben we deze jongen niet kunnen bedanken”, schreef de lokale politie op social media. Een paar uur later konden ze dit bericht updaten, want de redder van het meisje bleek Kemal Abis te zijn en hij was gevonden.

Hij had aanvankelijk helemaal niet in de gaten dat het meisje vlak voor zijn neus zelfmoord probeerde te plegen, vertelt hij tegenover N1. „Een vriend van me zag het”, zegt hij. „Ik ben over het hek gesprongen en heb haar van de treinrails gehaald. Ze rende over het spoor, volgens mij wachtte ze op een trein die aankwam.”

„Het meisje riep: ‘laat me los, ik ga me gooien’”, aldus Abis. „Ik zei: ‘nee, dat doe je niet!’. Toen heb ik haar naar de zijkant gehaald.”

COMPLIMENTEN
De man krijgt niet alleen het bedankwoord van de politie, ook via Facebook krijgt hij de nodige complimenten naar zich toegeslingerd, waarop hij koel reageert: „Ik ben blij met wat ik heb gedaan. Verder weet ik het niet, hoor. Gewoon verder leven.”

http://www.metronieuws.nl/nieuws/  Door: Carolien Tsao Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.