Tiener steekt pedo neer, rechter weigert celstraf

Gepubliceerd op 20 april 2016 om 12:26

Soms, heel soms, zijn er momenten dat iemand terechtstaat en dat je diegene het liefst zou willen belonen in plaats van zou willen straffen voor wat hij of zij heeft gedaan.

Toch volgen rechters doorgaans de regel dat mensen die iets onwettigs hebben gedaan, bestraft worden. Behalve rechter Jonathan Durham Hall.

WRAAK
Hij zag een tiener in de rechtbank verschijnen die terechtstond omdat ze een pedofiel had neergestoken in zijn woning in Bradford. Het meisje was op haar achtste misbruikt door de man. Op haar 14e nam ze wraak en stak ze hem in zijn eigen huis neer.

Hoewel er verzachtende omstandigheden zijn, zou een gevangenisstraf een logisch gevolg zijn. Maar niet voor rechter Hall. Hij verklaarde in de rechtbank dat hij het een ‘schande zou vinden als een overlever als jij naar de gevangenis zou moeten’, zo schrijft The Telegraph.

GEEN SCHADEVERGOEDING
Nadat hij had vernomen dat leven van het meisje op 8-jarige leeftijd was verwoest nadat ze seksueel was misbruikt, oordeelde hij dat ze eerder recht had op een beloning dan op een straf. Hij wil dan ook niet dat het meisje een schadevergoeding aan het ‘slachtoffer’ moet gaan betalen: „En als ze je daartoe dwingen, betaal ik het zelf”, oordeelde hij. Bovendien bood hij aan de rekening te betalen die de rechtbank haar op zal leggen.

De tiener stapte in november vorig jaar de woning van de toen 56-jarige pedofiel binnen. Ze stak hem neer en gaf zichzelf vervolgens aan bij de politie. Daar verklaarde ze het recht in eigen hand te hebben genomen, nadat de man haar had gepest en lastig gevallen, maar als vrij man de rechtszaal was uitgelopen.

'LOGISCHE REDEN'
Dat was volgens de rechter een plausibele reden om de man neer te steken: „Waarom je deze man neerstak? Omdat hij ernstige seksuele misdrijven tegen je pleegde in 2009 toen je 8 jaar was. Hij is door de rechtbank, achteraf gezien, te soepel gestraft. Maar dingen zijn veranderd; in gelijke gevallen worden tegenwoordig passende straffen gegeven", verzekerde hij haar.

De neergestoken pedofiel werd overigens het leven gered doordat paramedici snel ter plekke waren. Hij kwam terecht op de intensive care en had bloedtransfusie nodig, maar hij overleefde de aanval wel.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/  Door: Jurgen van der Hoeven Foto: Daily Mail U.K

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.