Grote jongerenbende opgerold die drugs dealde in Sint-Niklaas

Gepubliceerd op 22 april 2016 om 13:16

In Sint-Niklaas zijn de voorbije dagen twintig jongeren opgepakt, onder wie zeven jonger dan 18 jaar, die deel zouden uitmaken van een bende die speed en cannabis dealde.

media_xll_8597862-2.jpg

Vijf minderjarigen werden geplaatst door de jeugdrechter, meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

In het centrum van Sint-Niklaas en vooral in de stationsomgeving ontstond een jaar geleden een overlastprobleem, zegt het parket.

"Na doorgedreven onderzoek kon de lokale politie van Sint-Niklaas een bende jongeren in kaart brengen, van wie er ernstige aanwijzingen waren dat ze zich bezighielden met druggebruik en -handel, meer bepaald van speed en cannabis.

In opdracht van de onderzoeksrechter in Dendermonde werden er op 19 en 21 april negen huiszoekingen uitgevoerd, waarbij verschillende gsm's, computers, wapens, drugs en een som geld in beslag werden genomen."

Bij de actie werden twintig personen opgepakt, onder wie zeven minderjarigen. In totaal werden achttien personen voorgeleid bij de onderzoeksrechter en de jeugdrechter.

Van de meerderjarigen werden drie verdachten door de onderzoeksrechter aangehouden en van de minderjarigen werden er vijf geplaatst door de jeugdrechter. Een aantal minderjarigen zal nauw opgevolgd worden, melden politie en parket.

http://www.hln.be/ Door: Belga / Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.