Vluchtende tasjesdief klimt over hek Witte Huis

Gepubliceerd op 27 april 2016 om 11:07

De beveiliging bij het Witte Huis werd gisteren in hoogste staat van paraatheid gebracht, nadat iemand over het hek klom. Het bleek uiteindelijk te gaan om een man die op de vlucht was na een beroving.

witte-huis-beveiliging-hek-afp_0-2.jpgRond 16:00 uur (lokale tijd) werd de beveiliging bij het Witte Huis opgevoerd nadat een man over het hek was geklommen. Na een half uur was duidelijk dat er geen gevaar meer was, omdat de man was aangehouden.

Tasje gestolen
Het zou gaan om een tasjesdief, die even daarvoor een vrouw had bestolen, meldt NBC News. Na de straatroof sprong hij over een hek om te vluchten, maar waarschijnlijk wist hij niet dat hij daarmee het terrein van het Witte Huis op vluchtte.

Gesneden in zijn hand
Zelf kwam de overvaller er niet zonder kleerscheuren vanaf. Toen hij over het hek sprong sneed hij zich in z'n hand. De tasjesdief moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het is niet de eerste keer dat er iemand over het hek in de buurt van het Witte Huis springt. Eind november deed een man met een Amerikaanse vlag om zijn schouders dat, in augustus probeerde iemand de ambtswoning van president Obama binnen te komen en in 2014 gebeurde dat ook al.

Door: RTL Nieuws/ Foto: RTL Nieuws 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.