Opgepakte Ebru Umar doet afstand van Turks paspoort

Gepubliceerd op 28 april 2016 om 12:09

De Nederlands-Turkse columniste Ebru Umar wil afstand doen van haar Turkse nationaliteit. Dat heeft ze gezegd in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM, meldt de NOS.

media_xll_3767916-1.pngUmar wilde al eerder van haar Turkse paspoort af, maar stuitte op verzet van haar ouders. Die zijn inmiddels akkoord gegaan. Een advocaat heeft nu de procedure in gang gezet.

Aangehouden
Umar is een bekend Erdogan-criticus en schreef vorige week een column in Metro over de mail die het Turkse consulaat rondstuurde. Daarin worden Turkse Nederlanders opgeroepen beledigingen aan het adres van de Turkse president Erdogan te melden.


De columniste schreef onder meer: ,,Maar tegen elke Nederturk die de oproep van het Turkse consulaat steunt en meent NSB'ertje te kunnen spelen over wat Nederlanders in Nederland zeggen over Sultan Erdogan, de megalomaanste dictator die Turkije sinds de oprichting van de republiek in 1923 kent, heb ik maar een ding te zeggen: go fuck yourself."

'Geen grap'
Zaterdagavond twitterde Umar dat er politie voor haar deur stond. 'Geen grap.' Ze werd door de Turkse politie meegenomen uit haar buitenverblijf in de Turkse plaats Kusadasi. Ze werd vanwege haar tweets over de Turkse president Erdogan in staat van beschuldiging gesteld. ,,Ik wil naar Nederland al is het alleen maar voor de Libelle Zomerweek'', zei ze tegen Metro.

Door: redactie AD / ANP Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.