Ouders van meisjes met schedelbreuk: "Waarom verzwijgen babysitters de waarheid?"

Gepubliceerd op 8 mei 2016 om 09:21

Een tweeling van nog geen half jaar oud is zwaargewond geraakt nadat ze een week bij hun babysitters verbleven.

downloads1-22.jpgEen van hen heeft een hersenbloeding. De babysitters zijn aangehouden, maar ontkennen dat zij de kinderen iets hebben aangedaan.

 Begin deze week kreeg de moeder een onrustwekkend bericht van haar babysit dat er met een van de meisjes iets mis was. "Wat er gebeurd is weten we niet", vertelt moeder Kristel Gelders. "Ik kreeg een bericht: 'Bel mij dringend, er is iets met Lily.' Toen ik haar belde, zei de babysitster dat de ziekenwagen er stond toen ze terugkwam van winkel. Ze zei dat ze niets gedaan had."

De twee baby's werden meteen naar het ziekenhuis gebracht waar duidelijk werd dat een van hen een schedelbreuk, een hersenbloeding en zuurstoftekort had. Ook het andere kindje heeft een schedelbreuk, maar is er minder erg aan toe. De ouders denken dat de babysitters hun kindjes hebben mishandeld.

"Die dokter heeft tegen ons gezegd dat onze kindjes zijn geslagen, want van door elkaar te schudden krijg je geen schedelbreuk. En het is mogelijk dat er één kindje per ongeluk valt, maar twee is geen toeval", aldus moeder Kristel. Vader Mario Cordon vraagt zich af waarom de babysitters verzwijgen wat er met de kindjes is gebeurd.

De babysitters zijn een koppel uit Turnhout. De ouders kwamen via het internet met hen in contact. De onderzoeksrechter heeft de babysitters aangehouden, maar ze ontkennen. Een wetsgeneesheer moet nu uitmaken wat er precies is gebeurd.

Door Redactie VTM 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.