Terrasjesganger getuigt: “Ongelofelijk, plots viel dat jongetje op mij”

Gepubliceerd op 8 mei 2016 om 09:49

In Schaarbeek is een kleuter aan de dood ontsnapt. Het jongetje viel uit het raam en tuimelde een vijftal meter naar beneden. Daar kwam hij op de nietsvermoedende Ugur Odabas terecht, die buiten het café een sigaretje zat te roken op een stoel.

Terrasjesganger getuigt: “Ongelofelijk, plots viel dat jongetje op mij”De Turkse Ugur Odabas bezocht gisternamiddag zoals wel vaker zijn stamcafé The Flying Lions in de drukke Paleizenstraat. Maar ditmaal nam zijn cafébezoek een wel heel speciale wending. Omstreeks halfdrie ging hij naar buiten om een sigaretje te roken. Hij ging zitten op een van de houten stoelen die op de stoep staan. “Ik genoot van het mooie weer en had bijna mijn sigaret opgerookt toen er plotseling een jongetje op mij viel”, vertelt Ugur, nog steeds onder de indruk van het gekke voorval.

“Ik had het absoluut niet zien aankomen en ook niets gehoord. Het jongetje schampte de zijkant van mijn lichaam en kwam dan op de stoep terecht. Hij was gewond aan het hoofd maar leefde nog, ondanks de val. Stel je voor dat hij mij niet had geraakt. Ik heb zijn val, weliswaar zonder het te weten, gebroken. Het was ongelofelijk dat die jongen uitgerekend op mij viel.

Goede engelbewaarder

Ugur Odabas zat nietvermoedend te roken op deze stoel toen hij de val van het jongetje brak en zo mogelijk zijn leven redde.Foto: rdb

De moeder en grootvader van de 3,5 jaar oude kleuter kwamen even later naar beneden gesneld. De hulpdiensten brachten het jongetje over naar het Sint-Lukasziekenhuis voor verzorging. Maar de kleuter beschikt over een goede engelbewaarder: op het eerste gezicht lijken de verwondingen aan zijn hoofd wel mee te vallen.

Volgens de politie lag de kleuter te slapen in een kamer op de eerste verdieping boven het café. “Maar het is mooi weer en we zien het wel vaker dat mensen dan hun ramen openzetten”, zegt Roger De Beule van de politiezone Brussel-Noord. “Met alle gevaren van dien. Waarschijnlijk werd het jongetje wakker en ging het uit nieuwsgierigheid een kijkje nemen aan het openstaande raam. Hij was alleszins bij bewustzijn toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht.”

Het is nog niet duidelijk of er een onderzoek wordt geopend naar mogelijke nalatigheid van de familie

Door Redactie Het Nieuws.be: Robin De Becker Foto: rdb

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.