Nog steeds veel onduidelijkheid over vermiste Airbus

Gepubliceerd op 19 mei 2016 om 14:08

De twee EgyptAir-vluchten die vandaag vanuit Parijs gepland staan, vliegen vooralsnog gewoon, hoorde verslaggever Patrick Sauce van de Franse zender BFMTV.

Naamloos-654.pngDe bemanning van de Airbus heeft zich niet, zoals wel gebruikelijk is, afgemeld toen ze het Griekse luchtruim verlieten. Dat heeft het hoofd van de Griekse burgerluchtvaartdienst voor de Griekse nieuwszender Skai gezegd. 

Toen ze over over het eiland Kea bij Athene vlogen, hebben ze zich normaal gemeld en niets gezegd over problemen, zei Konstantinos Lintzarakis.

De machine vervolgde zijn vlucht naar Egypte, maar toen ze ten zuiden van het Griekse eiland Karpathos en ten zuidoosten van Kreta het Griekse luchtruim verlieten, meldden de piloten zich niet af. Vervolgens verdween het toestel van de radar.

Airbus heeft in een Facebookbericht medeleven getoond met de families van de inzittenden. Ook geeft de maker van het vermiste toestel informatie over het bouwjaar en aantal vlieguren en belooft het mee te werken aan technisch onderzoek wanneer het wrak is gevonden.

Het toestel zou 130 mijl van het Grieks eiland Karpathos zijn neergestort, melden Franse media. Officieel is er nog geen bevestiging dat de Airbus daadwerkelijk is gecrasht. Opvallend is dat gemeld wordt dat het toestel in het Griekse luchtruim zou zijn neergestort, terwijl eerder gezegd werd dat het toestel enkele minuten voordat het van de radar verdween het Egyptische luchtruim binnen was gevlogen.

Het Egyptische ministerie van defensie ontkent nu in een officiële verklaring dat er een noodsignaal is ontvangen, meldt persbureau Reuters. Ook berichten dat vlucht MS804 neergestort is, zijn voorbarig, laat het luchtvaartministerie in het land weten. 

Op de vraag of er sprake zou kunnen zijn van een terroristische aanslag, liet Ismael weten niets uit te kunnen sluiten. Daarmee zegt hij hetzelfde als de Franse premier Manuel Valls eerder donderdag.

GEEN NEDERLANDERS

Aan boord van de verdwenen Airbus 320 van EgyptAir bevonden zich geen Nederlanders. Dat blijkt uit gegevens die de luchtvaartmaatschappij donderdagochtend naar buiten heeft gebracht. Onder de 56 passagiers zijn dertig Egyptenaren en vijftien Fransen. De andere passagiers komen onder meer uit België, Groot-Brittannië, Portugal, Canada en Irak.

VAN DE RADAR

De Airbus 320 met vluchtnummer MS804 was woensdagavond om iets over 23.00 uur vertrokken vanaf het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs en was op weg naar de Egyptische hoofdstad Caïro.

Twee uur daarna verdween het toestel van de radar. Volgens EgyptAir zou het toestel net het Egyptische luchtruim zijn ingevlogen toen het tussen Kreta, Cyprus en de Egyptische noordkust verdween. Het vliegtuig vloog op een hoogte van ruim elf kilometer. Rond 02.45 uur (lokale tijd) verdween de Airbus van de radar.

Redactie Metro/ ANP: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.