Zorgen bij ouders om vieze praatjes via walkietalkie

Gepubliceerd op 19 mei 2016 om 14:28

Ouders in Nieuw-Vennep maken zich zorgen over een ‘walkietalkie-fluisteraar’. De man maakt via walkietalkies van kinderen seksueel getinte opmerkingen.

Zorgen bij ouders om vieze praatjes via walkietalkie

Wijkagent Hans van Rooijen waarschuwt via Twitter voor de mannenstem nadat hij woensdag twee meldingen van ouders had gekregen.

BABYFOON

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het niet de eerste keer is dat de stem met vieze praatjes zich laat horen. Vorige maand kreeg de wijkagent volgens haar soortgelijke verhalen van verschillende ouders te horen.

Naast de walkietalkies van kinderen, zou de man zich ook hebben laten horen via de babyfoon van een ouder. Wat er precies wordt gezegd door de man, daar kan de politie niet op ingaan. „Het gaat om seksueel getinte opmerkingen”, zegt Wendy Boudewijn, woordvoerder politie Noord-Holland. „Niet extreem heftig, maar voor kinderen wel heel vervelend en naar om plots te horen als je aan het spelen bent.”

ONDERZOEK?

Vooralsnog wordt er geen onderzoek ingesteld naar de man achter de vieze praatjes. „Omdat het eerder is voorgekomen, heeft de wijkagent nu wel een waarschuwingstweet gestuurd”, zegt Boudewijn. „Als we nog meer meldingen binnenkrijgen, sluit ik een onderzoek niet uit, maar daar kan ik nu niks over zeggen.”

WAT TE DOEN?

Ouders van kinderen met een walkietalkie worden door de politie geadviseerd in gesprek te gaan met hun kind. „Informeer je kind dat hij nooit op een vreemde stem via een walkietalkie in mag gaan. En ook dat hij het altijd moet melden als hij iets hoort. Dat is onze boodschap aan ouders”, zegt Boudewijn.

Hoor je een vreemde stem via de babyfoon? Zet het apparaat op een andere frequentie en meldt ook dit bij de politie.

Redactie Metro: Bianca Brasser Foto: Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.