Kameel onthoofdt eigenaar die hem verwaarloost

Gepubliceerd op 25 mei 2016 om 10:38

Hoewel een kameel uitstekend tegen de warmte kan, wordt ook dat dier niet blij als je hem vastbindt en de hele dag in de woestijn laat liggen. Dat ondervond een kameeleigenaar uit India op pijnlijke wijze.

Kameel onthoofdt eigenaar die hem verwaarloost

DE HELE DAG

Dat je je kameel even vastbindt en laat liggen is voor veel kameeleigenaren de normaalste zaak van de wereld. De eigenaar van deze kameel realiseerde zich echter ’s avonds pas dat hij zijn kameel de hele dag buiten in de snikhete zon had laten liggen. Toen hij deze op wilde halen, schoot die uit zijn slof.

De kameel was door de hitte zo opgefokt dat hij de eigenaar aanviel. Uiteindelijk beet de kameel zelfs diens hoofd eraf. „De kameel viel hem aan, pakte hem in zijn nek, smeet hem op de grond en begon te kauwen”, zo omschrijft een ooggetuige aan Times of India.

25 MAN

Ook daarna was hier dier niet direct rustig te krijgen. Uiteindelijk waren er 25 man voor nodig om hem gedurende zes uur volledig tot bedaren te brengen.

In de streek Rajasthan - waar het incident plaatsvond - is het momenteel extreem warm en er zijn al meer incidenten met kamelen geweest. Laatst gooide een kameel een nog een jonge soldaat van zich af, toen hij hard rende om snel in de schaduw te komen.

Door Redactie Metro: Kasper Hermans Foto: ANP

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.