‘Pieten vooral bruin en zwart bij nationale intocht’

Gepubliceerd op 27 mei 2016 om 12:32

Tijdens de nationale intocht dit jaar in Maassluis zullen vooral donkerbruine en zwarte Pieten te zien zijn. Dat verwacht burgemeester Edo Haan van de eerste stad aan de Nieuwe Waterweg.

Naamloos-993.png

Onduidelijk is nog of ook andere pieten, zoals vorig jaar de stoopwafelpiet in Gouda, voet aan wal zetten.

Tegenover de regionale omroep RTV Rijnmond laat Haan weten donderdag een gesprek te hebben gehad met de NTR, die de intocht gaat uitzenden. „Zwart en donkerbruin zijn de hoofdkleur”, aldus de burgervader. Samen met de omroep werd bekeken waar de Sint na de lange reis voet aan wal zet en welke route er vervolgens wordt gelopen om alle mooie plekjes van Maasluis in beeld te kunnen brengen.

Tijdens het bezoek is ook de kleur van de pieten besproken. De NTR wil vasthouden aan de Zwarte Piet bij de intocht, iets waar de voormalige Hoofdpiet Erik van Muiswinkel zich niet in kon vinden. Hij maakte eerder deze maand bekend te stoppen, net als Pietje Paniek Jochem Myjer. Voor het vertrek van de populaire Hoofdpiet is al een oplossing bedacht, aldus Haan. „Ik begrijp dat de Hoofdpiet ziek is op 12 november en dat er misschien wel een of twee nieuwe Hoofdpieten zijn.”

De burgemeester benadrukt verder dat hij hoopt op een fantastische dag.

Door Redactie Metro: Job Halkes Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.