Tweede Kamer ongerust over acties dierenactivisten

Gepubliceerd op 27 mei 2016 om 21:10

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over de plannen van radicale dierenactivisten die komende nacht zeggen te gaan inbreken bij veebedrijven.

Naamloos-1000.pngOp die manier willen ze de leefomstandigheden van de dieren bij deze bedrijven filmen, en deze beelden vervolgens live uitzenden via Facebook.

STRAFBAAR FEIT

Een meerderheid van de partijen tekende een brandbrief waarin de zorgen werden geuit. Deze brief werd vervolgens naar het ministerie van Veiligheid en Justitie gestuurd. Madeleine van Toorenburg van het CDA was de initiatiefnemer van de brief. „Hier is immers sprake van een strafbaar feit: voorbereidingshandelingen van inbraak op een voor de nachtrust bestemde tijd, in een woning of op een besloten erf waarop een woning staat”, zo laat ze weten.

DOELTREFFENDE ACTIE

Volgens Van Toorenburg moet er een duidelijke actie ondernomen worden op de plannen van de activisten  „Er moet doeltreffende actie worden ondernomen om deze inbraken te voorkomen, anders gebeuren er beslist ongelukken.”Het CDA kreeg volgens eigen zeggen VVD, PvdA, CU, SGP, PVV,D66 en zelfs de Partij de Dieren zover om de brief te ondertekenen. 

STRESS

Ook Landbouworganisaties LTO en NVV zeggen bezorgd te zijn. „Het betreft hier een groep radicale, extreme dierenactivisten van een ander pluimage dan de bij ons bekende organisaties. Behalve dat deze mensen zich schuldig zullen maken aan inbraak, bezorgen zij de dieren bij plotseling bezoek in een stal veel stress en daardoor onnodig leed”, zo laat een woordvoerder tegenover De Telegraaf weten. 

Door Redactie Metro: Esther Zandberg Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.