10.000 euro voor gouden tip in onderzoek Anita van Dijk

Gepubliceerd op 6 juni 2016 om 21:54

Het Openbaar Ministerie (OM) van Rotterdam looft 10.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de dood van de Schiedamse krantenbezorgster Anita van Dijk. De vrouw werd vrijdag 13 mei neergestoken op de Pasteursingel in Rotterdam en overleed een week later in het ziekenhuis.

Krantenbezorgster Anita van Dijk werd op vrijdag 13 mei neergestoken op de Pasteursingel in Rotterdam.

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht morgenavond besteedt de politie opnieuw aandacht aan de steekpartij in Rotterdam. Niet voor het eerst, want vier dagen na het incident werd ook al de hulp ingeroepen van het programma. Het leverde de politie in de dagen na de uitzending vijftien reacties op, maar de gouden tip zat er niet bij.

De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet. De dader is vermoedelijk een getinte man met gezichtsbeharing of een snorretje. De man had een capuchon op en droeg mogelijk een trainingspak. Hij was mogelijk tussen de 1,70 en 1,80 meter lang en was mogelijk tussen de 20 en 30 jaar oud.

Krantenwijk
De 51-jarige Anita van Dijk werd in de vroege ochtend van vrijdag 13 mei tijdens het rijden van haar krantenwijk in Rotterdam-Oud Mathenesse neergestoken. De volgende dag is 's middags rond 18.00 uur op de Pasteursingel, waar Anita van Dijk werd gevonden, een man gezien die opviel doordat hij mompelde en er rondreed op een donkere opoefiets met een beschadigd kinderzitje achterop.

Dezelfde zaterdagavond, maar dan rond 22.20 uur, werd wederom een man gezien op de Pasteursingel. Hij trok de aandacht vanwege zijn geschreeuw bij het parkeervak waar Anita van Dijk badend in het bloed was aangetroffen. In beide gevallen ging het om een lichtgetinte man. De politie heeft nadrukkelijk het idee dat het beide keren de zelfde man was, maar sluit twee verschillende personen ook niet uit.

Door Redactie AD Foto: Privéfoto

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.