Daklozen gaan gedichten voordragen voor 1 euro

Gepubliceerd op 15 juni 2016 om 10:54

Een gedicht of kort verhaal horen op straat, op het terras of in het park? Vanaf vandaag bieden daklozen in Amsterdam deze ‘service’ aan voor 1 euro.

Naamloos-1735.png

„We beginnen met een klein groepje van zo’n tien daklozen die de gedichten en verhalen verkopen”, zegt straatpastoor Luc Tanja, een van de initiatiefnemers.

„De een zal een gedicht voordragen, een ander, die misschien wat minder goed Nederlands kan, zal de eerste zin van een kort verhaal lezen en deze op een a4’tje verkopen.”

OPENLUCHTVERHALEN

Het initiatief heet Openluchtverhalen en wordt woensdag, op de Amsterdamse Daklozendag, gelanceerd. „Daklozen verdienen hiermee een zakcentje en schrijvers hebben zo een manier om hun verhalen en gedichten bij een groter publiek bekend te maken”, zegt Tanja.

ZES WEKEN

De eerste zes schrijvers die meewerken aan het project zijn Sylvia Witteman, Henk van Straten, Paulien Cornelisse, Fresku, Roos Schlikker en Johan Fretz. Hun gedichten en verhalen zijn de komende zes weken via een dakloze te horen of verkrijgbaar op papier.

„Dit is een pilot. Na zes weken weten we hoe het werkt”, zegt Tanja. „Wat ons betreft wordt dit project daarna in heel Nederland uitgevoerd.” 

Door Redactie Metro: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.