Terreurverdachten Rotterdam blijven in voorarrest

Gepubliceerd op 23 juni 2016 om 14:24

De twee Algerijnse terreurverdachten die in maart met Anis B. in Rotterdam werden opgepakt, blijven nog in voorarrest zitten. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. De drie terreurverdachten werden aangehouden nadat Frankrijk aan Nederland om de arrestatie van B. had gevraagd.

Rechtbanktekening van Franse terreurverdachte Anis B.

De drie terreurverdachten werden aangehouden nadat Frankrijk aan Nederland om de arrestatie van B. had gevraagd. In het appartement aan de Rotterdamse Burgemeester Meineszstraat waar hij verbleef vond de politie zo'n 45 kilo munitie, waaronder vooral kogels voor kalasjnikovs.

De aanklager benadrukt dat er ,,tot nu toe'' geen enkele aanwijzing is, dat de verdachten een aanslag op Nederlands grondgebied wilden plegen.

Kompaan
De Franse autoriteiten beschouwen B. als een kompaan van Reda Kriket, die in maart in een voorstad van Parijs werd opgepakt. Na zijn arrestatie en een huiszoeking in zijn woning meldden de Franse autoriteiten dat hij vergevorderd was met het voorbereiden van een aanslag.

De rechtbank in Amsterdam bepaalde eind mei dat B. mag worden uitgeleverd aan Frankrijk. Daar zal hij samen met Reda Kriket worden vervolgd. Sinds die tijd heeft het OM onderzocht hoe lang de twee precies in Nederland waren en waar ze zich die tijd hebben opgehouden. 

Door Redactie AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.