Artsen kunnen werk amper aan: patiënten geweigerd bij spoedeisende hulp

Gepubliceerd op 26 juni 2016 om 09:27

Artsen op de spoedeisende hulpposten in ons land kunnen het werk amper meer aan. De afdelingen lopen over. Het is zelfs zo erg dat er meerdere keren per week patiëntenstoppen zijn en geen nieuwe mensen meer in het ziekenhuis worden aangenomen.

Artsen kunnen werk amper aan: patiënten geweigerd bij spoedeisende hulp

Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA). Van de 22 aangeschreven SEH's in Nederland, geven 21 daarvan aan dat ze het steeds drukker hebben EN dat er sprake is van overmatige drukte.
Patiëntenstop

Eerder was al bekend dat de regio Amsterdam en Flevoland te maken hadden met patiëntenstops. Nu blijkt dat er spoedeisende hulpposten in heel Nederland zijn die meerdere keren per week een patiëntenstop hebben, aldus de NVSHA.

Een belangrijke oorzaak voor de drukte is dat patiënten tegenwoordig komen met ingewikkeldere klachten, omdat huisartsen de relatief eenvoudige taken op zich nemen. De drukte op de spoedeisende hulpposten heeft niet geleid tot sterfgevallen, zegt de NVSHA.
Overleg

Komende week is er overleg met het ministerie van Volksgezondheid over de situatie. PvdA-Kamerlid Bouwmeester vindt dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan een oplossing moeten werken. Ook wil ze dat de inspectie onderzoekt of de mensen de hulp krijgen waar ze recht op hebben.

Door redactie RTL Nieuws  Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.