Vijftien tips na brute moord op behulpzame Koert in Gees

Gepubliceerd op 1 juli 2016 om 11:55

De politie heeft vijftien tips gekregen in de overvalzaak in Gees. De 69-jarige Koert Elders, eigenaar van een bungalowpark, overleed nadat hij gisterochtend vroeg was overvallen in zijn woning. Hij raakte ernstig gewond en bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. De ruim 600 inwoners van het Drentse dorpje zijn geschokt.

Hulpdiensten konden Koert Elders' leven gisteren niet meer redden.

De overval aan de Dorpsstraat werd voor volgens de politie waarschijnlijk gepleegd door drie mannen met geschminkte gezichten. Het slachtoffer was samen met zijn vrouw in hun woning aanwezig. De tips kamen binnen na een getuigenoproep van de politie.

Onrustig
,,Ik heb hem gisteren nog gesproken bij het grasmaaien. Hij zette volleybalnetten op zijn bungalowpark voor de Polen, zodat zij ook wat te doen hebben als ze vrij zijn.'' Een dorpeling schudt zijn hoofd. Het is opeens onrustig in Gees, waar anders nooit wat gebeurt. Maar nu werd er ingebroken bij Elders die daarna het leven verloor.

Rond half 6 gisterochtend werden Elders en zijn vriendin in hun woning aan de Dorpsstraat overvallen door drie geschminkte mannen. Een van hen had een opvallend smal gezicht. Elders' vriendin bleef ongedeerd.

Geschokt
Hoewel het nieuws bij de dorpelingen is ingeslagen als een bom, heerst er geen paniek. Een bijeenkomst is niet nodig, zei voorzitter Wolter Piek van Plaatselijk Belang Gees gisteren: ,,Nieuws is er toch niet. In zo'n klein dorp zoeken de mensen elkaar op om het van zich af te praten. Ze zijn geschokt, maar rustig.''

Hanneke van Wansem hield uit piëteit haar ijssalon Talenti dicht. ,,Het voelt niet fijn om nu open te zijn. Dit is heel heftig, in ons mooie, gezellige dorp.''

Bungalowpark
De 69-jarige Elders, vader van drie volwassen kinderen, was een geziene figuur in Gees. Bekend als aannemer, van het bouwbedrijf dat hij overnam van zijn vader, en als verhuurder van de meeste huisjes op bungalowpark De Kamp. Vroeger zaten er asielzoekers, tegenwoordig Poolse werknemers.

Elders was goed voor zijn dorp. ,,Hij sponsorde altijd als er iets werd georganiseerd en was heel behulpzaam'', zegt een inwoner. ,,Voor de zomermarkten mochten we zijn terrein gebruiken. En zijn grote grasmaaier bij de fly-inn.''

Toedracht
De politie tast nog in het duister over de toedracht van de overval. Elders' vriendin is zo overstuur dat ze weinig informatie kan geven. Zelfs de inhoud van alle huisvuilcontainers in het dorp is onderzocht op sporen van de overvallers.

Door Redactie AD Fotopersbureau Meter

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.