Ophef om sekseneutraal toilet stadhuis Utrecht

Gepubliceerd op 1 juli 2016 om 12:30

Een toiletbezoek in het stadhuis van Utrecht zal nooit meer hetzelfde zijn.

Volgens de partij ontstond er ophef door een ‘verkeerd’ toiletbezoek van mensen die zich niet eenduidig man of vrouw voelen. De verandering zorgt voor veel discussie op de social media.

,,Of D66 niets beters te doen heeft” en ,,wanneer gaat de politiek zich eens met zinnige dingen bezighouden”. Zelf denkt D66 dat de zogenoemde transgender hiermee geholpen is. In Nederland voelt 1 tot 4 procent van de bevolking zich niet eenduidig man of vrouw. Het zou om 1000 Utrechters gaan. Zij worden bij elk wc-bezoek geconfronteerd dat zij niet in één van de standaard hokjes passen. Dit leidt op het toilet soms tot spanningen omdat bezoekers vinden dat het verkeerde toilet wordt gebruikt, aldus de Utrechtse partij.

D66-fractievoorzitter Klaas Verschuure zegt: ,,Als we deze groep mensen kunnen helpen door de bordjes bij de wc’s aan te passen, vind ik dat je dat moet doen.”

Als de ervaringen met het onzijdige toilet goed zijn, worden de genderneutrale toiletten in overleg uitgebreid naar het Stadskantoor en andere gemeentelijke panden. Utrecht is de eerste gemeente met een genderneutraal toilet. De Amsterdam University College en de Universiteit Leiden zijn onlangs ook genderneutraal geworden.

By editorial Telegraph/ Photo: TLG

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.