Proces liquidatie IJsselstein dient in Amsterdamse bunker

Gepubliceerd op 12 juli 2016 om 15:02

In de zwaarbewaakte bunker van de Amsterdamse rechtbank begint vandaag het proces tegen de twee verdachten van de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein in april van dit jaar. Familie of keniissen van het 37-jarige slachtoffer zouden zinnen op wraak tegen familileden van de verdachten.

Naamloos-2050-2-2.png

Tijdens de eerste openbare zitting van vandaag zal er nog geen strafeis op tafel worden gelegd, maar zullen de advocaten en de aanklager nog onderzoekswensen indienen voordat de zaak later inhoudelijk behandeld zal worden. Vanwege de dreiging is gekozen voor Amsterdam Osdorp, omdat het als rechtbank ingedeelde kantoorpand vanwege de geïsoleerde ligging veel beter te beveiligen is dan een doorsnee rechtbank.

Erraghib werd op zondagmorgen 17 april in zijn auto bij zijn flat aan de Lanceerbaan in IJsselstein doodgeschoten in het bijzijn van zijn 7-jarig dochtertje. De mogelijke wraaknemers zouden het vooral voorzien hebben op familie van Abdelghani El H. (22) uit Vianen.

Dreiging
Zijn advocaat Monique Hilhorst vraagt zich af welke concrete aanwijzingen er zijn voor zo'n wraakactie. ,,Ik heb er meerdere keren naar gevraagd bij justitie, maar ik heb er nog geen antwoord op gekregen. Ook moet ik uit uw krant vernemen dat er blijkbaar een wapen is gevonden. Ik hoor daar zelf niets over.''

Volgens Willem Jan Ausma, advocaat van de tweede verdachte Bowy T. (23) uit Rosmalen, duidt het uitwijken naar de bunker erop dat er veel meer aan de hand moet zijn dan de schietpartij op zich. Beide verdachten hebben tegenover de politie niets willen verklaren.

In de beveiligde bunker werd eerder een proces tegen Willem Holleeder gehouden. Momenteel draait er ook het liquidatieproces Passage.

Door Redactie AD Foto: Koen Laureij

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.