Nog 18 slachtoffers Nice in kritieke toestand

Gepubliceerd op 17 juli 2016 om 17:18

Drie dagen na de aanslag in Nice verkeren nog achttien gewonden in levensgevaar, onder wie een kind. Dat heeft de Franse minister van Volksgezondheid, Marisol Touraine, zondag gezegd.

Naamloos1-183-55low3-42.png

In totaal verblijven nog 85 slachtoffers in ziekenhuizen, 29 van hen liggen op de intensive care. In de Zuid-Franse stad werden donderdag 84 mensen gedood toen een 31-jarige man met een vrachtwagen moedwillig op de Promenade des Anglais op de menigte inreed. Meer dan driehonderd mensen raakten gewond.

RESERVISTEN

Ondertussen heeft minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve in reactie op de aanslag een beroep gedaan op Franse patriotten. De politicus moedigde hen zaterdag aan zich als vrijwilliger te melden voor politiediensten. Hij nodigde iedereen die dat wil en er geschikt voor is uit zich als reservist aan te melden.

Het vrijwilligersleger telt nu ongeveer 12.000 leden, die als een gebeurtenis daarom vraagt snel zijn te mobiliseren. Plaatselijke en regionale overheden kunnen op hen terugvallen voor de beveiliging van plaatsen en evenementen.

Door Redactie Het parool: Foto: ANP

 

Stelling: Nederland is klaar voor een vrouwelijke regeringsleider http://www.riddle.com/a/76664

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.