Fouilleeractie leidt tot vondst 96.000 euro

Gepubliceerd op 10 augustus 2016 om 12:19

Bij het preventief fouilleren van twee mannen in Rotterdam is 96.000 euro gevonden en een vuurwapen, meldde de politie woensdag.

Naamloos-2301.png

Op donderdag 4 augustus werden in het centrum een 34-jarige Rotterdammer en een 19-jarige man zonder vast verblijfplaats gefouilleerd. Agenten vonden toen een geldbedrag van 8000 euro in briefjes van 500 euro. Uit controle van de persoonsgegevens bleek dat de twee eerder betrokken waren bij een ruzie waarbij een vuurwapen gezien was. De agenten besloten daarom tot nader onderzoek.

Dat onderzoek leidde naar een woning, waar bij een doorzoeking nog eens € 88.000,- aan contanten werd gevonden. Ook vond de politie een partij dure merkschoenen, dure horloges en sieraden. De politie keerde ook nog de auto binnenstebuiten waarin de verdachten zaten toen ze werden gecontroleerd. Daarin vonden ze een geladen vuurwapen. De politie vermoedt dat het geld afkomstig is uit de drugshandel. Het wapen en het voertuig werden ook in beslag genomen, evenals een tweede voertuig waarover de verdachten beschikten.

Maandag werd de eerste verdachte voorgeleid en hij werd na zijn arrestatie voor 14 dagen langer vastgezet. De andere man bleek in een schorsing van de voorlopige hechtenis van een eerdere verdenking te zitten. Afgelopen dinsdag besloot de raadkamer van de rechtbank dat hij nu vast blijft zitten.

Agenten mogen personen alleen in bepaalde veiligheidsrisicogebieden fouilleren. Deze actie ging om een controle op één van de hotspots in Rotterdam-Centrum bij de Gedempte Zalmhaven.

Door redactie Telegraaf: Foto: Politie.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.