Politie Amsterdam vindt 1,3 miljoen euro in auto

Gepubliceerd op 19 augustus 2016 om 17:25

De politie heeft vorige week 1,3 miljoen euro aangetroffen in een verborgen ruimte in een auto in Amsterdam-Oost. In een woning werd onder andere 13 kilo cocaïne gevonden. Twee mannen en een vrouw uit Albanië zijn aangehouden voor witwassen en handel in harddrugs.

 
Naamloos-2578.png 

De stapels geld werden gevonden door een speurhond die is getraind om papiergeld te vinden. Het dier sloeg aan nadat de wagen was aangehouden, maar het geld was niet direct te vinden. Forensische Opsporing ontdekte later dat er een verborgen ruimte onder het reservewiel in de kofferbak was aangebracht. De 32-jarige bestuurder van de wagen is aangehouden. Hij zit nog vast.

Bij een eerdere doorzoeking van een woning aan het Albert Metzhof vond de recherche 13 kilo cocaïne, een vuurwapen, een boksbeugel, twee messen en 40.000 euro aan contant geld. In deze woning hield de politie een 36-jarige man en een 20-jarige vrouw aan. De man probeerde nog met de drugs te vluchten via de achterdeur, maar dat mislukte. De vrouw is inmiddels op vrije voeten in afwachting van haar proces. De man zit nog in de cel.

De recherche kwam de Albanezen op het spoor naar aanleiding van informatie die binnen was gekomen, zei een woordvoerder. Volgens hem zijn meerdere woningen onderzocht. Wat de relatie is tussen de drie verdachten is niet bekend.

Door Redactie Volkskrant: Foto: Politie

Doe mee aan de stelling van de dag: Moet Nederland net als Frankrijk een boerkaverbod instellen

https://poll.fbapp.io/yupnju

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.