Oma Ella op Facebook: 'Mijn kleindochter is jarenlang tot op het bot getreiterd'

Gepubliceerd op 8 september 2016 om 10:14

Ze kon het niet meer aanzien, oma Ella Dorgelo. Hoe haar kleindochter al twee jaar lang 'tot op het bot getreiterd, getrapt, genegeerd, vernederd en alleen gelaten' werd. Dus deelde ze haar verhaal op Facebook. Het bericht is duizenden keren gedeeld, Ella krijgt honderden berichten, vertelt ze aan Editie NL.

Oma Ella op Facebook: 'Mijn kleindochter is jarenlang tot op het bot getreiterd'

Het verhaal van Ella's kleindochter is schrijnend. Twee jaar lang is ze gepest, dit jaar hoopte ze met een schone lei te kunnen beginnen. Maar, zo blijkt uit het verhaal van Ella, het gepest gaat gewoon door. 'Al de eerste dag wilde er niemand naast haar zitten, werd ze genegeerd.' 

Op dag twee komt haar kleindochter naar huis, met buikpijn. 'Dit jaar wordt weer een hel, net als de vorige twee jaren', schrijft Ella. 'Haar hele leven wordt vergald. Ze haalde slechte cijfers, durfde niet meer naar school.' Ella's dochter moest naar de schoolinspectie, omdat 'kleindochter niet meer naar school durfde'. 

'Leraren keken andere kant op'

Aan leraren had haar kleindochter weinig steun, schrijft Ella. 'Ze keken de andere kant op of wisten het niet. Er was zelfs een docent die het bestond tegen mij te zeggen, dat het ook wel een beetje haar eigen schuld was.'

Een schone lei zat er voor de kleindochter van Ella niet in. 'Dankzij social media kent iedereen haar. Stumper, ze had zin om naar school te gaan, omdat ze niemand kende in de nieuwe klas. Nee, maar ze kenden haar wel.' En het gepest begon dus weer.

'Op school wordt niet geluisterd. Het enige wat wij vragen is of de school haar helpen wil', eindigt Ella haar Facebookpost. 

210 berichten

Ella's bericht is dus al bijna 4000 keer gedeeld. En het Vechtdalcollege in Hardenberg heeft geluisterd. "Ja, het probleem wordt opgelost. De school heeft het opgepakt", zegt Ella. Inhoudelijk wil ze niet meer zeggen. "Zoals het op Facebook staat geschreven, zo is het." 

Wel zegt ze te zijn geschrokken van de reacties en berichten na haar post. "Ik wist niet dat het zo erg is in Nederland. Ik heb 210 privéberichten van ouders die vertellen over hun gepeste kind, sommige met zelfmoordneigingen", zegt ze tegen Editie NL. Omdat ze merkt dat mensen zich herkennen en steun vinden in haar bericht, laat ze het staan. 

--------------------------------------------------------------------------------------

Reactie Vechtdalcollege 

Het Vechtdalcollege in Hardenberg onderneemt dus stappen. "We waren ermee aan de slag en we blijven ermee aan de slag", licht directeur ad interim Aart Van 't Veld toe. "We hebben momenteel goed en constructief overleg met de moeder van de leerling." 

Omwille van de privacy van Ella's kleindochter wil de school verder niet inhoudelijk ingaan op de kwestie. 

Op de Facebookpagina van de school en op Twitter zijn de reacties naar aanleiding van het bericht van Ella niet mals. "Daar zijn we wel van geschrokken. Sociale media is een plek waar je makkelijk je eigen mening kunt uiten. Dat is niet nieuw voor onze school, voor geen enkele school", zegt Van 't Veld. Die storm gaat wel weer liggen, verwacht hij. "Het allerbelangrijkst is dat de leerling waar het om gaat goed wordt geholpen en zich weer veilig voelt bij ons."

--------------------------------------------------------------------------------------

Door Redactie Editie NL Foto: Editie NL

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.