Gearresteerde Parijse jihadiste was verloofde van kerkterrorist

Gepubliceerd op 10 september 2016 om 11:19

Eén van de vrouwen die gisteren in Parijs werden gearresteerd voor een poging tot een aanslag, blijkt verloofd te zijn geweest met twee terroristen die eerder aanslagen pleegden in Frankrijk. Het zou gaan om Sarah H. van 23, schrijft de Daily Mail.

Naamloos-3014.pngH. werd afgelopen donderdag opgepakt tijdens een inval van de politie in Parijs. De inval werd gedaan omdat de vrouwen een aanslag met een auto vol gasflessen bij de Notre Dame voorbereid zouden hebben. H. en drie vrouwen zouden geradicaliseerd zijn en begeleid worden door commando's in Syrië.

Verloofd
De Franse politie denkt nu dat H. verloofd was met de 25-jarige Larossi Aballa. Hij vermoordde in juni een agent en zijn vrouw net buiten Parijs. Daarna werd hij doodgeschoten. Vervolgens verloofde H. zich met de 19-jarige Adel Kermich, die in juli een priester vermoordde in Normandië. Ook Kermich en zijn handlanger werden door de politie doodgeschoten. 

H. zou zich opnieuw verloofd hebben, maar zij zou afgelopen donderdag opgepakt zijn. ,,In de laatste paar dagen en uren hebben we een terroristische cel, die bestond uit jonge vrouwen die erg ontvankelijk zijn voor voor de dodelijke IS-ideologie, ontmanteld'', zei François Molins, een advocaat.

Door: Redactie NOS: Foto: AP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.