Rechts-extremist aangehouden om bedreigen asielzoekers

Gepubliceerd op 10 september 2016 om 11:40

Een rechts-extremist uit Hoorn is vrijdagavond aangehouden nadat hij op Twitter aanslagen op asielzoekers en vluchtelingen had aangekondigd. Hij claimt dat hij familie is van het meisje dat afgelopen weekend in Kampen het slachtoffer was van een zedenzaak.

Naamloos-3021.pngDe man werd opgepakt door een arrestatieteam, meldt de politie Noord-Holland Noord.

Voor de zedenzaak in Kampen werd zondag een 33-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum in Dronten aangehouden. Hij wordt verdacht van aanranding of verkrachting van het 17-jarige meisje, dat in de nacht van zaterdag op zondag van haar fiets werd getrokken.

Vergeldingsactie

"M'n nichje verkracht door een asielzoeker van het azc in kampen druk met de voorbereidingen voor de vergeldingsactie", schreef de man uit Hoorn zondag op Twitter. Gisteren herhaalde hij zijn dreigement: "De voorbereidingen in volle gang gaat de goeiekant op gelukkig." Er staat een foto bij van iemand die poseert met wat lijkt op een automatisch vuurwapen.

De man is sinds juni 2012 op Twitter actief met het account 'waffen SS 88'. "Voor volk en vaderland", staat onder meer in zijn bio te lezen. "Doodstraf voor kinder/vrouwenverkrachters en moordende pedofielen." Zijn tweets zijn intussen afgeschermd. Hij zegt zelf tegen De Telegraaf dat zijn account gehackt was.

De politie Noord-Holland Noord zegt de zaak te onderzoeken.

Door Redactie RTL Nieuws: Foto: Een foto die de man uit Hoorn gisteren op Twitter plaatste.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.