Politie: Vrienden doodgeslagen Robert namen actief deel aan gevecht

Gepubliceerd op 14 september 2016 om 09:21

De vriendengroep van Robert uit Voorthuizen, die twee weken geleden op de Wallen werd neergeslagen en later overleed, nam actief deel aan het gevecht. Aanvankelijk werd gedacht dat de vrienden probeerden het gevecht te sussen.

Naamloos2-453.png

Tv-programma Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond nieuwe beelden van de vechtpartij op de Wallen op 3 september. "De eerste indruk is dat Robert het opstootje probeerde te sussen", zegt de voice-over.

Fors geweld

Daarop zouden drie mannen met een volgens de politie Oost-Europees uiterlijk, zich tegen hen hebben gekeerd.

Politiewoordvoerder Ellie Lust vertelt in het programma dat de vriendengroep die een vrijgezellenfeest viert in Amsterdam, niet lijdzaam hebben toegekeken. "Wat de beelden duidelijk maken is dat de vriendengroep, waar ook het slachtoffer deel van uit maakt, ook echt actief heeft gevochten die avond", zegt Lust. "Maar het is wel heel duidelijk dat er van beide zijden fors geweld is gebruikt."

Roemenen

De politie is nog steeds op zoek naar de drie mannen met het Oost-Europese uiterlijk. Het zijn alleen geen Polen, zoals eerder werd gedacht, maar Roemenen. Dat werd duidelijk omdat getuigen hebben gehoord dat ze iets tegen elkaar in het Roemeens hebben gezegd. De politie heeft vanavond nieuwe videobeelden laten zien van de drie Roemeense mannen. Die zijn nog steeds niet gevonden.

Op de beelden zijn twee van de drie mannen herkenbaar.

Wie precies verantwoordelijk is voor het hersenletsel dat de man uit Voorthuizen opliep is onduidelijk. De maandag na de vechtpartij overleed hij aan dat letsel.

Door de Redactie  RTL Nieuws: Foto RTL Nieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.