Veertig jaar oude moordzaak waarschijnlijk opgelost

Gepubliceerd op 14 september 2016 om 10:16

Ruim veertig jaar na dato is de politie in California er alsnog in geslaagd om twee verdachten aan te houden voor de moord op twee jonge meisjes in 1973. De mannen (beiden 65) werden aangehouden nadat een coldcaseteam nog eens kritisch naar de zaak keek met behulp van de nieuwste technieken.

Naamloos-3195.png

Amerikaanse media melden dat de verdachten geen onbekenden zijn voor de politie. Een van hen zou zelfs een veroordeeld zedendelinquent zijn wiens genetisch materiaal lag opgeslagen in een dna-databank van justitie. De mannen waren 22 jaar op ten tijde van de moord die plaatsvond in het Amerikaanse dorp Olivehurst, waar de slachtoffers ook vandaan kwamen.

Zwaar verminkt

De 12-jarige Valerie en 13-jarige Doris werden op 12 november 1973 als vermist opgegeven door hun moeders nadat ze niet terugkwamen van hun bezoekje aan een winkelcentrum in een nabijgelegen plaats. De zoektocht naar de jonge meiden duurde niet lang. Al na enkele uren werden hun levenloze en zwaar verminkte lichamen gevonden langs een landweg. Ze waren van dichtbij doodgeschoten met een shotgun.

De Amerikaanse politie zette een groot onderzoek op touw dat in 1976 ten einde kwam. Na meer dan zestig verhoren zag de politie onvoldoende aanknopingspunten om het onderzoek voort te zetten. Het zou nog tot 2014 duren voordat het werd hervat met behulp van nieuwe technieken. Er werden sporen veilig gesteld van het bewijsmateriaal dat al die tijd nog lag opgeslagen. Dat leidde onlangs tot een mogelijke oplossing.

Verklaring

De mannen zijn aangehouden door de politie en zitten vast, meldt persbureau AP. Of ze al een verklaring hebben afgelegd, is nog niet duidelijk.

Door de Redactie  RTL Nieuws:  Foto RTL Nieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.