Premier Rutte: Straat in Zaanstad is terugveroverd op het tuig

Gepubliceerd op 14 september 2016 om 11:32

In Zaanstad is de straat terugveroverd op het tuig. Dat zei premier Mark Rutte dinsdagvanavond in de Tweede Kamer.

Naamloos-3202.png

In de Tweede Kamer werd gedebatteerd over de spanningen onder Turkse Nederlanders na de mislukte staatsgreep in Turkije. Veel fractievoorzitters stipten de problemen in Zaanstad aan.

Vertrouwen in de rechtsstaat

Rutte reageerde daarop door te zeggen dat er harder wordt opgetreden. "Dat is ook wat de burgemeester en de politie daar doen. Dat is de machtsmiddelen van de rechtsstaat inzetten om de goedwillende burger te beschermen tegen de slechte. Mensen in Zaanstad beschermen tegen mensen die hen het leven in dat buurtje tot iets vreselijks proberen te maken. En ik ben blij dat dat nu gebeurt. Dat mensen er weer vertrouwen in kunnen hebben dat de rechtsstaat er ook voor hen is."

"Maar het begint ermee dat als mensen op grond van het mislukte  integratiebeleid zich gerechtvaardigd zouden voelen om de rechtsstaat te schenden. Om dingen te doen die in strijd zijn met de wet. Dat ze dan de politie, het Openbaar Ministerie en rechters tegenover zich vinden. En dat is precies wat in Zaanstad gebeurt. Daar is de straat terugveroverd op het tuig. En dat is cruciaal."

Door de Redactie  RTL Nieuws:  Foto ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.