Belgisch OM eist 27 jaar cel tegen Robert K.

Gepubliceerd op 23 september 2016 om 14:04

Het Belgische Openbaar Ministerie eist 27 jaar gevangenisstraf tegen de Amsterdammer Robert K. Een jury had de zestigjarige donderdag tijdens een proces in Tongeren al schuldig bevonden aan doodslag op zijn huurbaas, Mathieu Henkens, in 2013.

Naamloos-3413.pngK. huurde een studio van Henkens in het Belgisch-Limburgse dorp Neeroeteren. De mannen hadden een verleden in de cannabisteelt en kregen ruzie om geld. Volgens K. was zijn huurbaas hem 150.000 euro schuldig. Henkens dreigde op zijn beurt om K. uit huis te zetten, waardoor K. zijn uitkering in België kon verliezen.

Niet bewust
K. doodde Henkens met 29 messteken en zes hamerslagen. ,,Ik heb hem wel gedood, maar ik heb hem niet bewust vermoord'', zei K. gisteren in de rechtbank in Tongeren. De aanklager is ervan overtuigd dat het om moord ging en noemde het ,,volstrekt absurd'' dat K. beweert hem niet te hebben willen doden. Volgens de jury was echter geen sprake van voorbedachten rade.

Na het pleidooi van K.'s advocaat wordt vanmiddag de definitieve straf bepaald. Robert K. werd in België al eerder veroordeeld tot werkstraffen en celstraffen voor drugsdelicten.

Door de Redactie AD: Foto: photo_news

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.